Επισκόπηση διεθνούς Τύπου

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2002 12:18

-Βρετανία

Financial Times: O υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν διαψεύδει τις φήμες ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Τόνι Μπλερ για την ένταξη της χώρας στο κοινό νόμισμα.

Η British Airways αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες ύψους 440 εκατ. λιρών για την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Τhe Guardian: Την οικονομική κρίση που πλήττει τα βρετανικά πανεπιστήμια έχει κύριο θέμα η βρετανική εφημερίδα. Η κρίση αυτή οφείλεται, κατά την άποψη της εφημερίδας, στον αυξημένο αριθμό των φοιτητών. Σε άλλο θέμα της αναφέρεται στις δηλώσεις του αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσένι για κίνδυνο νέας τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ, ενώ δημοσιεύει φωτογραφίες από τις τελετές της ανεξαρτησίας του Ανατολικού Τιμόρ.

The Independent: Φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου των βρετανών βιομηχάνων υπέρ της απαγόρευσης των δωρεών προς τα πολιτικά κόμματα. Στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται επίσης και στις δηλώσεις του Ντικ Τσένι.

-Γαλλία

Le Figaro: «Η μάχη αρχίζει», γράφει η γαλλική εφημερίδα αναφερόμενη στις γαλλικές κοινοβουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τη Figaro, η δεξιά επιθυμεί να επαναλάβει την επιτυχία της στις προεδρικές εκλογές, η αριστερά ζητάει εκδίκηση, ενώ η ακροδεξιά, επιζητεί να αποσπάσει για μία ακόμη φορά την προσοχή.

Le Monde: Αφιέρωμα στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη φιλοξενεί σε οκτασέλιδο ένθετο η γαλλική εφημερίδα. «Η ενίσχυση αυτής της τάσης εκφράζει την αδυναμία των υπαρχόντων συστημάτων μπροστά στις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο», επισημαίνει "Monde".

-Ισπανία

La Razon: Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ συναντάται με τον βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ για το Γιβραλτάρ.

Εl Pais: Η καθολική εκκλησία της Ισπανίας χάνει 2,5 εκατ. ευρώ από επενδύσεις σε μετοχές.

-Ιταλία

La Repubblica: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης στους 3.000 υπαλλήλους της Fiat που θα απολυθούν.

-ΗΠΑ

The New York Times: Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κογκρέσου και Λευκού Οίκου σχετικά με τις πληροφορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σεπτεμβρίου.

Τρεις νεκροί στο Ισραήλ από επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι μεταμφιεσμένου σε ισραηλινό στρατιώτη.

The Washington Post: Ο Ντικ Τσένι προειδοποιεί για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα