Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2002 13:24

ΟΡΙΑΚΗ άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και των αερομεταφορών, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της British Airways. Στον αντίποδα, πιέσεις εξακολουθούν να δέχονται οι κλάδοι των τραπεζών και των ασφαλειών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.235 μονάδες αυξημένος κατά 0,33%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.452 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,20% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.044 μονάδες με κέρδη 0,15%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx των 50 επιλεγμένων μετοχών ενισχύεται κατά 0,35% και έχει φθάσει τις 3.507 μονάδες.

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η μετοχή της British Airways, αν και τα κέρδη της έχουν περιοριστεί αυτή την ώρα στο 1,32%. Ο βρετανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι καθαρές του ζημίες στην οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στα 142 εκατ. λίρες (208 εκατ. δολ.), ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μεγαλύτερες ζημίες http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/05/20/217366.htm .

Η μετοχική τιμή της EasyJet ενισχύεται κατά 2,51%.

Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεχωρίζουν οι τίτλοι της βρετανικής Vodafone (2,55%) και της γαλλικής Alcatel (2,51%). Μικρότερη άνοδο (0,83%) σημειώνει και η μετοχή της Deutsche Telekom, η οποία θα ανακοινώσει την Τετάρτη τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2002.

Αντιθέτως, σημαντικές απώλειες (8,16%) καταγράφει η μετοχή της Μarconi. H βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Marconi, η οποία αναμένεται να προσλάβει ειδικούς συμβούλους που θα την βοηθήσουν στην προσπάθεια αναδιάρθρωσής της, καθώς εξακολουθούν να εκδηλώνονται έντονες ανησυχίες σχετικά με την επιβίωση της εταιρείας. Η Marconi, το χρέος της οποίας ανέρχεται σε τρία δισεκ. στερλίνες, έχει αρχίσει τελευταίως διαπραγματεύσεις με τράπεζες και κατόχους ομολόγων, ορισμένοι από τους οποίους φημολογείται ότι απαιτούν από την εταιρεία αποπληρωμή μέρους του χρέους της.

Τέλος, στα επίπεδα της Παρασκευής βρίσκεται η μετοχή της Cable & Wireless, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου φέρεται να έχει υποβάλει για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Global Crossing στη Βρετανία. Εντονες είναι επίσης οι φήμες ότι η Cable & Wireless έχει υποβάλει προσφορά για την εξαγορά ενός αριθμού εταιρειών ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, περιλαμβανομένης της Apax Partners.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα