Ενδιαφέρον της καναδικής Triple Five για Cyprus Airways

Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 13:27

Η ζημιογόνος αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει το Φεβρουάριο πως σχεδίαζε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 45 εκατ. ευρώ, με την κυβέρνηση να εξετάζει και το ενδεχόμενο πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Το κυπριακό δημόσιο κατέχει το 69% της εταιρείας (Πηγή: Cyprus Airways).

Ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Cyprus Airways εξέφρασε ο καναδικών συμφερόντων επιχειρηματικός όμιλος Triple Five.

Η Triple Five εκδήλωσε την πρόθεση να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του αερομεταφορέα σε επιστολή της στις 4 Μαΐου, ζητώντας να ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση και τις δραστηριότητες της εταιρείας.

«Η Triple Five ενημέρωσε την εταιρεία πως θα αποτυπώσει τη τελική απόφασή της κατόπιν αξιολόγησης σχετικών πληροφοριών», αναφέρει η Cyprus Airways σε ανακοίνωσή της.

Εκπρόσωποι της Triple Five, η οποία δραστηριοποιείται σε εμπορικά κέντρα, ακίνητα και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κυρίως στη Β. Αμερική, επισκέφθηκαν μάλιστα την Κύπρο στις αρχές του χρόνου.

Η ζημιογόνος αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει το Φεβρουάριο πως σχεδίαζε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 45 εκατ. ευρώ, με την κυβέρνηση να εξετάζει και το ενδεχόμενο πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Το κυπριακό δημόσιο κατέχει το 69% της εταιρείας.

Ο αερομεταφορέας σημειώνει πάντως πως υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για μετοχική συμμετοχή στην Cyprus Airways χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα