Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 10:02

* ΕΞΠΡΕΣ: Παγώνει τον τουρισμό η πολιτική αβεβαιότητα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μείωση κατά 50% στο ρυθμό των κρατήσεων από το εξωτερικό σημειώθηκε το τελευταίο διήμερο λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, εξέλιξη που προκαλεί αναστάτωση και συναγερμό στον τουριστικό επιχειρηματικό κόσμο".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σήμα κινδύνου από την Ευρώπη

Η εφημερίδα σημειώνει "Χ.Β. Ρομπάι: Οικονομική στήριξη μόνο με τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί. Γκ. Βεστερβέλε: Υπόθεση της Ελλάδας εάν θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη. Ζ.Μ. Μπαρόζο: Πολύ αρνητικές συνέπειες, εάν δεν τηρηθεί το Μνημόνιο. Επειγόντως στην Αθήνα για επαφές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ο χρόνος στενεύει. Σήμερα έρχονται μόνο 4,2 δισ. ευρώ από τη δόση που μας οφείλουν

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που οι πιέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης εντείνονται από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις, τα περιθώρια της χώρας σε οικονομικό επίπεδο φαίνεται να στενεύουν σημαντικά, αφού ακόμη και η δόση των 5,2 δισ. ευρώ δεν θα καταβληθεί ολόκληρη σήμερα, ενώ και οι επόμενες θα περάσουν από μία άλλη, κατά πολύ αυστηρότερη, διαδικασία".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ευρωπαϊκή παρέμβαση με «κούρεμα» του δανείου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι Βρυξέλλες και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους και «σκληραίνουν» τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, μετά το πολιτικό αδιέξοδο που δημιούργησαν οι εκλογές της Κυριακής, ασκώντας πιέσεις προς τη χώρα, να τηρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων και θέτοντας τα ελληνικά κόμματα προ των ευθυνών τους".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα