Μέρκελ: «Ναι» σε ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

«Ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μάς έφερνε πίσω στην αρχή της κρίσης»
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 11:20

Μιλώντας ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι «μία ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική και αναγκαία».

Την αντίθεσή της στην εφαρμογή ενός μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα βασίζεται στη δημιουργία δημοσίου χρέους επανέλαβε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, εκτιμώντας ότι μία τέτοια πολιτική «θα μάς οδηγούσε πίσω στην έναρξη της κρίσης».

Μιλώντας ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι «μία ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική και αναγκαία», ενώ «μία ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μάς έφερνε πίσω στην αρχή της κρίσης». «Δεν το θέλουμε, δεν θα το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία εξέθεσε τις θέσεις της ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 στις ΗΠΑ στις 18 και 19 Μαΐου, είπε ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα έχει σημαντική θέση στις συνομιλίες. Στη σύνοδο θα συζητηθούν τα επόμενα μέτρα δημοσιονομικής ανάταξης, καθώς και τα μέτρα ανάπτυξης που συζητούνται σήμερα στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι δύο άξονες της στρατηγικής μας στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόνισε.

Η Ανγκελα Μέρκελ είπε επίσης πως θεωρεί σημαντικό ο κάθε ένας να αποδεχθεί την ιδέα ότι «η έξοδος από την κρίση θα είναι μία μακρά διαδικασία» και ότι είναι αναγκαία η αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως «μία καταστροφική υπερχρέωση» και «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας». Όπως σημείωσε, η επίλυση των προβλημάτων αυτών «δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη».

BUNDESTAG.DE
Ομιλία Α. Μέρκελ στην Μπούντεσταγκ

Ομιλία Α. Μέρκελ στην Μπούντεσταγκ

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα