Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 10:11

* ΕΞΠΡΕΣ: Κλιμάκωση των πιέσεων με «πάγωμα» των δόσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ισχυρές πιέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό για το σχηματισμό κυβέρνησης ασκήθηκαν χθες στα πολιτικά κόμματα. Οι Ευρωπαίοι εταίροι συνέχισαν να κινούνται σε «σκληρή γραμμή». Το Eurogroup ξεκαθάρισε ότι αρνείται μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με την Ελλάδα, εκτιμά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στη χώρα μέχρι τα τέλη Ιουνίου και διαβεβαιώνει ότι η έλλειψη κυβέρνησης δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Καθολική απαίτηση για νέα κυβέρνηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ακυβερνησία τρομάζει την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο: Με κοινή ανοικτή επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς, πέντε φορείς ζήτησαν χθες τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ και τη διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου που επιτείνουν την ύφεση, προειδοποιώντας για τις καταστροφικές συνέπειες οποιασδήποτε άλλης επιλογής".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ζήστε με όσα βγάζετε ώσπου να συγκροτήσετε κυβέρνηση!

Η εφημερίδα γράφει ότι "αν πριν την υπογραφή της δεύτερης δανειακής σύμβασης προηγήθηκε η άτυπη συμφωνία μεταξύ πιστωτών και ελληνικής πλευράς, που συνοψίζεται στο δόγμα «αναλαμβάνουμε εμείς το χρέος και εσείς το έλλειμμα», σήμερα το δόγμα αυτό δείχνει να μετατρέπεται από την πλευρά των εταίρων μας στο «ζήστε με όσα βγάζετε», τουλάχιστον μέχρι να σχηματίσετε κυβέρνηση".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Βυθίζεται περισσότερο στην κρίση η οικονομία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις συνέπειες της βαθιάς ύφεσης και της αβεβαιότητας βιώνει η πραγματική οικονομία, που αποτυπώνεται στην έκρηξη της ανεργίας, στη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, και στην κάθετη πτώση των τιμών των ακινήτων και των συναλλαγών. Η περαιτέρω επιδείνωση των στοιχείων της πραγματικής οικονομίας, αποτελεί σαφές μήνυμα και προς τα πολιτικά κόμματα, καθώς κορυφώνονται οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και ταυτόχρονα αναδεικνύει και το αδιέξοδο της πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα".

* DEALnews: Σχέδιο των ισχυρών

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ε.Ε.: Δύο «γραμμές» για την Ελλάδα. Ποιοί φοβούνται τις νέες κάλπες στις 17 Ιουλιου και γιατί. Τώρα όλοι βλέπουν πως υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγματεύσεων. Σε «κλοιό» η Μέρκελ. Πάμε «γυμνοί» στη Σύνοδο Κορυφής. Και η αγορά θέλει τη συγκυβέρνηση".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα