Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 10:01

* ΕΞΠΡΕΣ: Πολύ δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξαιρετικά δαπανηρή θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, με το ακριβές κόστος να μην μπορεί να υπολογιστεί, υποστήριξε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ. Η διαπίστωση αυτή βασίστηκε σε τεχνική αξιολόγηση που διενήργησε το Ταμείο και η οποία απέδειξε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν πολύ ακριβή υπόθεση".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κόλαση η επιστροφή στη δραχμή

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ΙΟΒΕ δηλώνει ότι υπάρχει άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής και διαπραγματευτικής συμπεριφοράς που μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική και λιγότερο οδυνηρή δημιοσιονομική προσαρμογή, με βασικές προϋποθέσεις όμως να τηρηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σύμφωνο με την Ευρώπη, για λόγους εθνικής αξιοπιστίας και ότι οι δανειστές θα δεχθούν να χορηγήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση".

* ΚΕΡΔΟΣ: Αγωνία από τα άδεια ταμεία

Η εφημερίδα γράφει ότι "έσοδα, δαπάνες και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελούν τον βασικό καμβά πάνω στον οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζαννιάς, έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα την άριστη γνώση της πραγματικότητας από τη μακρά θητεία του στο υπουργείο και ειδικά από την τελευταία του θέση ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καυτές» οι εκκρεμότητες στα χέρια της κυβέρνησης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Παν. Πικραμμένος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι τα προβλήματα μιας χώρας δεν λύνονται μέσα σε ένα μήνα και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι «να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι ως τις επόμενες εκλογές»".

* Η DEAL news: Μένουμε εκτός ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι "από μία κλωστή κρέμεται πλέον η ομαλή εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους, εντός κι εκτός συνόρων. Κι αρκούσε, πριν από λίγα 24ωρα, μια απόφαση που θα προέβλεπε πλήρες «πάγωμα» της δόσης των 5,3 δισ. ευρώ από το τελευταίο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, για να οδηγήσει τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα