Σόιμπλε: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 10:15
UPD:11:57

Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλώντας τους Έλληνες πολιτικούς να εξηγήσουν την πραγματική κατάσταση στο λαό και να μην δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις.

Προέβλεψε παράλληλα ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί για 12-24 μήνες ακόμη και κάλεσε τους Έλληνες να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τη συνέχιση της γαλλο-γερμανικής συνεργασίας μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας.

«Η γαλλο-γερμανική συνεργασία είναι ανεξάρτητη από το εκλογικό αποτέλεσμα στη μία ή στην άλλη χώρα. Οι εκλογές δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις συμφωνίες, υπάρχει συνέχεια. Υπό τον πρόεδρο Ολάντ θα υπάρξουν νέοι άξονες στη Γαλλία, αλλά θεωρώ ότι η Γαλλία θα παραμείνει πιστή ως προς τις συμφωνίες αυτές», είπε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα