Τελεσίγραφο Κομισιόν στη Google

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 15:07

O ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της Google, Έρικ Σμιτ, προειδοποιώντας τον να λάβει μέτρα «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Τη λήψη μέτρων, ώστε να αλλάξει επιχειρηματικές πρακτικές για τις οποίες διαμαρτύρονται ανταγωνιστές της, ζητεί από τη Google η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας, Έρικ Σμιτ, προειδοποιώντας τον να λάβει μέτρα «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Σε περίπτωση που η Google συμμορφωθεί στις απαιτήσεις, η Κομισιόν θα μπορούσε να ολοκληρώσει την έρευνα που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 έπειτα από πολλές καταγγελίες εναντίον της, κυρίως από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Microsoft. Σε αντίθετη περίπτωση, η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος, δήλωσε σήμερα ο Αλμούνια.

Όπως είπε ο ευρωπαίος επίτροπος, η Google πρέπει να αλλάξει τις πρακτικές της καθώς στις αναζητήσεις δίνει προτεραιότητα στους δικούς της συνδέσμους (links), αντιγράφει περιεχόμενο από αντιπάλους της και συνοδεύει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων με διαφημίσεις.

Η Google πρέπει να απαντήσει «μέσα σε μερικές εβδομάδες» στις προτάσεις για τη διευθέτηση των θεμάτων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο Αλμούνια. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το τελικό «πακέτο διορθώσεων» που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποφύγει τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των μονοπωλιακών τακτικών.

Όπως διευκρίνισε ο Αλμούνια, ανεξάρτητα από το αν θα καταλήξουν σε συμφωνία, η ΕΕ θα εξακολουθήσει τις έρευνές της εναντίον της Google σχετικά με άλλα ζητήματα ανταγωνισμού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα