Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 10:06

* ΕΞΠΡΕΣ: Η οικονομία και το 2013 στην παγίδα της ύφεσης

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2013 προβλέπει στην εξαμηνιαία έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την έκθεση, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα καταγράψει μείωση 5,6% εφέτος και 1,3% το 2013".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ασπίδα» 18 δισ. ευρώ στις μεγάλες τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τονωτική ένεση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε ομόφωνα χθες τη σύμβαση. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 18 δισ. ευρώ με τα οποία θα ενισχυθούν οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς), στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ο Προϋπολογισμός σώζεται από τη... στάση πληρωμών

Η εφημερίδα γράφει ότι "θυσία στον βωμό της προσπάθειας για τη μείωση του ελλείμματος γίνονται ιδιωτικός τομέας και ΠΔΕ, με την κυβέρνηση να κηρύττει ουσιαστικά μία έμμεση στάση πληρωμών στο εσωτερικό, αφήνοντας παράλληλα τα έργα να λιμνάζουν. Το θετικό της πολιτικής αυτής είναι ασφαλώς η βελτίωση του πρωτογενούς ελλείμματος σε βάρος ωστόσο της ανάπτυξης".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ΟΟΣΑ: Πορεία σε ύφεση για το 2013 για την Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εφαρμογή του μνημονίου ή χρεοκοπία είναι οι δύο δρόμοι που βλέπει για την Ελλάδα η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία περιλαμβάνονται προβλέψεις αρκετά πιο απαισιόδοξες από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα