Κατάργηση 14.000 θέσεων εργασίας εξετάζει η Renesas Electronics

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 08:40
UPD:08:43

Το ενδεχόμενο περικοπής 14.000 θέσεων εργασίας - το 30% του εργατικού της δυναμικού - και να πουλήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιό της εξετάζει η βιομηχανία κατασκευής ημιαγωγών Renesas Electronics Corp, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα.

Η κλίμακα του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ιαπωνικής επιχείρησης φαίνεται πως είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri την περασμένη Τρίτη. Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, η διοίκηση εξέταζε την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 δισ. γεν (629 εκατ. δολάρια).

Η διοίκηση της εταιρείας διαπραγματεύεται με την Taiwan Semiconductor Manufacturing την πώληση του εργοστασίου της στη βόρεια Ιαπωνία, ανέφερε η οικονομική εφημερίδα Nikkei, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της. Εάν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία, οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα μετακινηθούν στην ταϊβανέζικη βιομηχανία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η διοίκηση της εταιρείας διαψεύδει πάντως τα δημοσιεύματα, επιμένοντας ότι δεν έχει λάβει καμιά οριστική απόφαση.

Η Renesas, που ιδρύθηκε το 2010 και βασικοί της μέτοχοι είναι οι όμιλοι Hitachi Ltd, Mitsubishi Electric Corp και NEC Corp, ανακοίνωσε ζημίες ύψους 62,6 δισ. γεν το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε την 31η Μαρτίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα