Απορρόφηση της Ασπίς ΑΧΕΠΕΥ από την Αspis Bank

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2002 16:37
UPD:18:51

Οι μέτοχοι της Αspis Bank ενέκριναν, κατά τη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση, την εξαγορά του υπολοίπου των μετοχών της Ασπίς ΑΧΕΠΕΥ που κατέχονται από τρίτους, με στόχο την πλήρη νομική και λειτουργική απορρόφησή της από την τράπεζα.

Εγκρίθηκε, επίσης, η πρόταση της διοίκησης της τράπεζας για αγορά πρόσθετου ποσοστού 20%, του μετοχικού κεφαλαίου της Ασπίς ΑΕΔΑΚ, ώστε το συνολικό ποσοστό της τράπεζας στην Ασπίς ΑΕΔΑΚ, να ανέλθει στο 50%.

Οι κινήσεις αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια της γενικής αναδιάρθρωσης που υλοποιεί ο Ομιλος Ασπίς, με στόχο τον πλήρη διαχωρισμό των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων του Ομίλου από τις λοιπές δραστηριότητες και την ένταξή τους κάτω από την άμεση λειτουργική εποπτεία της Αspis Bank.

Σημειώνεται, ότι ματαιώθηκε σήμερα η συζήτηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Η συζήτηση για την λήψη απόφασης επί του θέματος αυτού θα πραγματοποιηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας εντός των προσεχών ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα