Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2002 16:39

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση ότι στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό βραδύτερο απ' ό,τι είχε αρχικώς εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το αμερικανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου αυξήθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 5,8%. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο θα έφθανε το 6%.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.199,82 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,16%. Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο Nasdaq ο οποίος βρίσκεται στις 1.676 μονάδες μειωμένος κατά 1,24%.

Έντονες πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας -και ειδικότερα οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών- μετά την απόφαση του επενδυτικού οίκου Goldman Sachs να υποβαθμίσει την αξιολόγησή του για τον εν λόγω κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα