Ιntracom: Εκτιμήσεις για τζίρο 790 εκ. ευρώ στη χρήση 2002

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2002 17:21

Νέες προοπτικές ανάπτυξης διαγράφονται για την Ιntracom μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Σωκράτη Κόκκαλη για περαιτέρω επέκταση της εκτός των ελληνικών συνόρων στη διάρκεια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο κ. Κόκκαλης προανήγγειλε τη συνεργασία (μέσω εξαγοράς) της Ιntracom με μεγάλη εταιρεία στην Τουρκία, με στόχο την επίτευξη υπεραξιών. Η ελληνική εταιρεία διαθέτει ήδη παρουσία στην αγορά της Τουρκίας μέσω της συμμετοχής της στην Gantek.

Το ενδιαφέρον της Ιntracom εκτός από την Τουρκία προσελκύει και η αγορά της Κίνας, καθώς η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα γραφείο αντιπροσώπευσης στο Πεκίνο. Στο μέτωπο της αγοράς των ΗΠΑ αναμένεται συνεργασία με μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Η Ιντρακόμ το Νοέμβριο του 2000 είχε εξαγοράσει την εταιρία Conklin.

Στο πλαίσιο των εγχώριων επενδυτικών κινήσεων, με πιο πρόσφατη την εξαγορά του 41% της Siemens Τηλεβιομηχανική, ανακοινώθηκε ότι η τελευταία θα μετονομοστεί σε Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Για τη χρήση του 2002 οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε ένα δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4% και τα κέρδη προ φόρων στα 168 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6%. Σε επίπεδο εταιρείας ο κύκλος εργασιών αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 2,5% φτάνοντας τα 790 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη θα σημειώσουν αύξηση 3%.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,42 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2001, από 0,38 ευρώ στη χρήση του 2000.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα