Πυρά Μπερλουσκόνι κατά Γερμανίας

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 18:28
UPD:19:10

Η Γερμανία οφείλει να συναινέσει στις αξιώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)και να εγγυηθεί τα δημόσια χρέη των μελών της ευρωζώνης αλλιώς θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι (φωτογραφία αρχείου).

Η Γερμανία οφείλει να συναινέσει στις αξιώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να τυπώσει περισσότερα ευρώ και να εγγυηθεί τα δημόσια χρέη των μελών της ευρωζώνης αλλιώς θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ΕΚΤ θα πρέπει να μετατραπεί στον τελικό εγγυητή του δημοσίου χρέους για τα μέλη της ευρωζώνης και να ξεκινήσει να τυπώνει χρήμα, τονίζει ο Σ. Μπερλουσκόνι στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ παραμένοντας ωστόσο στην ΕΕ ή να ζητήσουμε από τη Γερμανία να φύγει εάν δεν συμφωνεί.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Τράπεζα της Ιταλίας θα πρέπει να τυπώσει ευρώ ή να αρχίσει να τυπώνει το δικό της νόμισμα, αναφερόμενος στη λιρέτα.

«Δεν είχα ξαναδεί ποτέ μια τόσο σοβαρή κατάσταση. Ο κόσμος δεν έχει ελπίδες, είναι σοκαρισμένος από το πώς περιγράφεται το μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Μπερλουσκόνι, του οποίου το κόμμα εξακολουθεί να κατέχει την πλειοψηφία στο ιταλικό κοινοβούλιο, κάλεσε τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να αλλάξει πολιτική γραμμή και να αντιμετωπίσει σθεναρά την ΕΚΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,DPA



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα