Ν. Χριστοδουλάκης: Δεν υπάρχει απώλεια πόρων από τα ΚΠΣ

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2002 16:35

Καμία απώλεια πόρων δεν έχει σημειωθεί έως τώρα ούτε στο ΚΠΣ ΙΙ ούτε στο ΚΠΣ ΙΙΙ, δήλωσαν σε έκτακτη άτυπη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και Χρήστος Πάχτας αντίστοιχα.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι έχει εισπραχθεί ήδη το 92% των συνολικών κεφαλαίων που δικαιούται η Ελλάδα μέσω του ΚΠΣ ΙΙ, ενώ το υπολοιπο 8% (περίπου 500 δισ. δρχ.) θα εισπραχθεί όταν η Ελλάδα υποβάλει στην Ε.Ε. την έκθεση "κλεισίματος" του ΚΠΣ ΙΙ, ελεγχθούν τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διαβιβασθούν τα κονδύλια αυτά.

Τόσο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών όσο και ο υφυπουργός αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη φερόμενη ως αναφορά της επιστολής του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη προς τον Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ ότι η αποπληρωμή του προγράμματος καθορίζει τη δυνατότητα ανταπόκρισης της Ελλάδας στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/05/27/219327.htm .

Εξάλλου ο κ. Πάχτας ανέφερε ότι σε περίπτωση που σημειωθούν υπερβάσεις στο κόστος των έργων του ΚΠΣ ΙΙΙ, τα ποσά θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους. Προηγουμένως όμως θα καταβληθεί προσπάθεια οι πρόσθετοι αυτοί πόροι να καλυφθούν από εσωτερική διανομή των κονδυλίων είτε μέσω του αποθεματικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα