Μέρκελ: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί το μνημόνιο

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 14:53
UPD:16:22

Την ευχή της να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας όμως για ακόμη μία φορά ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Την ελπίδα της να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας όμως για ακόμη μία φορά ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

«Έχουμε πει σε όλα τα δλληνικά κόμματα πως αυτό είναι απαραίτητο. Το μνημόνιο αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, τη βάση της επιτυχημένης ανάπτυξης», είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι.

Ανέφερε επίσης ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να πιέσει καμία χώρα να υποβάλει αίτημα βοήθειας από την ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι τα εργαλεία διάσωσης υπάρχουν.

BUNDESREGIERUNG.DE
Η Α. Μέρκελ για την Ελλάδα

Η Α. Μέρκελ για την Ελλάδα

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι χώρες αυτές που επιθυμούν να (κάνουν χρήση) της αλληλεγγύης (που παρέχει η Ένωση) να το αιτηθούν οι ίδιες», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.»Είναι θέμα κάθε χώρας ξεχωριστά να στραφεί σε μας. Αυτό δεν έχει συμβεί έως τώρα και άρα δεν θα ασκηθεί καμία πίεση», πρόσθεσε.

Ανέφερε εξάλλου πως είναι διαθέσιμη μια «δέσμη μέτρων» για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της ευρωζώνης και να νισχύσει την ανταγωνιστικότητα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα