Παραινέσεις Ασμουσεν στο Βερολίνο για επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 19:59

Ο Γεργκ Ασμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) χαρακτήρισε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «ένα συνετό πρώτο βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς μια δημοσιονομική ένωση» στην Ευρώπη, τονίζοντας πως θα ήταν σημαντικό να «υιοθετηθεί γρήγορα» από το Βερολίνο.

Να επικυρώσει το ταχύτερο το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο για να «στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους της», κάλεσε τη Γερμανία ο Γεργκ Ασμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Μιλώντας ενώπιον του Οικονομικού Συμβουλίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ο Ασμουσεν χαρακτήρισε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «ένα συνετό πρώτο βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς μια δημοσιονομική ένωση» στην Ευρώπη, τονίζοντας πως θα ήταν σημαντικό να «υιοθετηθεί γρήγορα» από το Βερολίνο.

Η έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, που δεσμεύει τη Γερμανία και τους εταίρους της σε περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία απαιτεί πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του γερμανικού κοινοβουλίου.

Οι συντηρητικοί των CDU/CSU και οι φιλελεύθεροι του FDP διαπραγματεύονται εδώ και αρκετές εβδομάδες με ένα μέρος της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, που απαιτούν σε αντάλλαγμα η Γερμανία να δεσμευτεί σε ένα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, καθώς και για την ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κυβέρνηση Μέρκελ προτίθεται να επικυρώσει το Σύμφωνο πριν από τις θερινές διακοπές του Σώματος, που ξεκινούν στις 6 Ιουλίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα