Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει το Μνημόνιο

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 22:53
UPD:23:07

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Οταν η τρόικα πάει την επόμενη φορά στην Αθήνα, θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν εφαρμόζεται. Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι κουραστική».

Αμφιβολίες εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την εφαρμογή από την Ελλάδα των όρων που συνδέονται με την οικονομική βοήθεια για τη διάσωση της χώρας.

«Όταν η τρόικα πάει την επόμενη φορά στην Αθήνα, θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν εφαρμόζεται. Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι κουραστική», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών.

Εν τω μεταξύ, το Οικονομικό Συμβούλιο των Χριστιανοδημοκρατών τάχθηκε υπέρ ενός σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Κουρτ Λάουκ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κομματικού οργάνου παρουσία της Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λάουκ ζήτησε τα κράτη που δεν τηρούν τους κανόνες για το χρέος να μην έχουν μελλοντικά θέση στην Ευρωζώνη.

Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «τζαμπατζή», καθώς, όπως είπε, θέλει να του χαριστούν τα δανεικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα