Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 10:07

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σήμα κινδύνου από τα κρατικά ταμεία. Απειλούνται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα από τις 15 Ιουλίου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαγική εικόνα στον προϋπολογισμό. Η τεχνητή μείωση των δαπανών του Δημοσίου διαμορφώνει το πρωτογενές έλλειμμα στα 2,356 δισ. έναντι στόχου 4,234 δισλ. ευρώ. Ωστόσο, τα στοιχεία για την εξέλιξη του προϋπολογισμού στέλνουν σήμα κινδύνου, καθώς το Δημόσιο, λόγω της κλιμακούμενης μείωσης των εσόδων, θα υποχρεωθεί να αναζητήσει έκτακτους πόρους για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα μετά τις 15 Ιουλίου".

* ΚΕΡΔΟΣ: Η Ελλάδα μένει από λεφτά. Πρόβλημα η συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ελλάδα έχει κυριολεκτικά μείνει από ρευστό. Από τη μία οι ιδιωτικές καταθέσεις αποσύρονται από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και από την άλλη, εταιρικά κεφάλαια φεύγουν για το εξωτερικό με νόμιμες, μονότυπες αλλά και παράνομες μεθόδους, όπως διαπιστώνουν οι κρατικές υπηρεσίες".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η στάση πληρωμών έσωσε το έλλειμμα του πενταμήνου

H εφημερίδα τονίζει ότι "η στάση πληρωμών που κήρυξε το ελληνικό Δημόσιο, αναγκαστικά λόγω των ταμιακών δυσχερειών που προκαλούν οι καταθυστερήσεις στην αποδέσμευση των δόσεων του μηχανισμού στήριξης, συρρίκνωσε θεαματικά τις δαπάνες στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου και υπερκάλυψε τη διογκούμενη υστέρηση των εσόδων".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα