Επιβράδυνση στις αναπτυσσόμενες «βλέπει» η Παγκόσμια Τράπεζα

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 10:10
UPD:10:19

Προειδοποίηση προς τα αναπτυσσόμενα κράτη ότι θα έρθουν αντιμέτωπα με αδύναμη ανάπτυξη και «δύσκολους καιρούς» απευθύνει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Προειδοποίηση προς τα αναπτυσσόμενα κράτη ότι θα έρθουν αντιμέτωπα με αδύναμη ανάπτυξη και «δύσκολους καιρούς» απευθύνει η Παγκόσμια Τράπεζα, εκτιμώντας ότι ίσως υπάρξει «μια μακρά περίοδος αστάθειας στην παγκόσμια οικονομία» καθώς κλιμακώνεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα «τρέξουν» φέτος με ρυθμό 5,3% έναντι ρυθμού ανάπτυξης 6,1% που είχαν εμφανίσει το 2011.

«Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και σε επενδύσεις στις υποδομές αντί να αντιδρούν στις καθημερινές μεταβολές του διεθνούς περιβάλλοντος», δήλωσε ο Χανς Τίμερ, διευθυντής αναπτυξιακών προοπτικών στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη διαχέεται στις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Το κόστος δανεισμού των χωρών αυτών έχει αυξηθεί δραματικά, εντείνοντας τους φόβους σχετικά με την ικανότητά τους να αποπληρώσουν τα χρέη τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα