Πρόεδρος ΣΕΒ: Oι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων

Τρίτη, 28 Μαΐου 2002 19:06

Ισες αποστάσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση κράτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μιλώντας στην απογευματινή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

Επισήμανε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στο παράδοξο φαινόμενο οι απόψεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να συγκλίνουν αισθητά, όλοι να συμφωνούν για την αναγκαιότητα τολμηρών μεταρρυθμίσεων, αλλά να προσαρμόζουν τις πολιτικές τους σε εκλογικές ή αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες. Στην καλύτερη περίπτωση προσπαθούν μεν να πράξουν αυτό που πιστεύουν σωστό, αλλά το εμφανίζουν ως αναγκαίο κακό, το υποβαθμίζουν ή το αποσιωπούν. Με αυτόν τον τρόπο οι μεταρρυθμίσεις συναντούν ισχυρές αντιστάσεις και δεν προωθούνται με ταχείς ρυθμούς».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Κυριακόπουλος υποστήριξε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν αποτελούν μεταρρύθμιση και δεν μειώνουν, αλλά επιβαρύνουν το έλλειμμα. «Προβάλλονται οι βελτιώσεις στις συντάξεις, ενώ το κόστος που αργά ή γρήγορα εμείς θα καλύψουμε, με εισφορές ή φόρους, αποσιωπάται», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε τις ανησυχίες του για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την εισροή των κονδυλίων του Γ' ΚΠΣ. «Οι θετικές συνέπειες από την ένταξη της ΟΝΕ δεν μπορούν να εξαργυρώνονται επ' άπειρον» υπογράμμισε, «ενώ οι ξένες επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην χώρα μας και θα μπορούσαν να δώσουν μια απάντηση, παρουσιάζονται ιδιαίτερα χαμηλές».

Ο κ. Κυριακόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη μιας εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη, ενός νέου οράματος «που θα πάρει την θέση της ΟΝΕ».

Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε έμφαση στο νέο ρόλο του ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας ότι οι δραστηριότητες του Συνδέσμου δεν περιορίζονται σε στενά πλαίσια που αφορούν αποκλειστικά την επιχείρηση. «Μας ενδιαφέρουν εξίσου όλες οι πλευρές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, παράδειγμα η παιδεία, για την οποία προσπαθούμε πρακτικά να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα