Μείωση τζίρου και κερδών για την Γ. Γιαννούσης

Τρίτη, 28 Μαΐου 2002 20:05

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Γιάννης Γιαννούσης ΑΒΕΕ, μέλος του Ομίλου Κλωνατέξ, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υποχώρησε στα 1.992 χιλιάδες ευρώ έναντι 2.194 χιλιάδων ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων συμπιέστηκαν στα 544.000 ευρώ έναντι 741.000 ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2001, ενώ τα προ φόρων κέρδη σε 236.000 ευρώ από 465.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η εικόνα στο πρώτο τρίμηνο παραμένει επηρεασμένη ακόμη από τη γενικότερη κρίση που αντιμετώπισε ο ευρύτερος κλάδος κλωστοϋφαντουργίας-ενδύματος διεθνώς και επιδεινώθηκε δραματικά μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Αποτέλεσμα αυτού, όπως αναφέρει, ήταν η προσωρινή μείωση του κύκλου εργασιών αλλά και η μείωση της κερδοφορίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, οι οποίες απορρέουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία της παραγωγής και των πωλήσεων, η εικόνα αναμένεται να είναι βελτιωμένη στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και ενδεχομένως να είναι καλύτερη και από αυτή του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου.

Η εταιρεία σχεδιάζει την υλοποίηση μέσα στο 2002 επενδύσεων που αφορούν επέκταση της δραστηριότητας του βαφείου-φινιριστηρίου και σε άλλα είδη υπηρεσιών, όπως βαφή μάζας και σταθερού υφάσματος.

Mετά την έγκριση του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακοινωθείσα συγχώνευση με απορρόφηση της Lannet Tηλεπικοινωνίες ΑΕ (θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Κλωνατέξ) από την Γιάννης Γιαννούσης ΑΒΕΕ. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης έως το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2002, θα γίνει επέκταση του αντικειμένου της Γ. Γιαννούσης και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών όπου ήδη δραστηριοποιείται η Lannet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα