Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 09:48

* Η ΑΞΙΑ: Μένουμε στο Ευρώ! Ο Α.Σαμαράς καλείται να τα αλλάξει όλα!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σε μια κρίσιμη για τη χώρα χρονική στιγμή, κατά την οποία η Ισπανία καταρρέει, η Κύπρος προσφεύγει στον μηχανισμό στήριξης και η Ιταλία, βρίσκεται ήδη απέναντι στην επίθεση των κερδοσκόπων, η αίσθηση που δημιουργείται αυτήν την ώρα στην Ελλάδα, τόσο από τις κρυφές δημοσκοπήσεις, όσο και από τις στοιχηματικές εταιρείες, είναι ότι η ΝΔ αναδεικνύεται νικήτρια των εκλογών της Κυριακής".

* ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: 3 σενάρια συγκυβέρνησης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένο τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης. Σενάριο 1:Νίκη ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οι προφανείς εταίροι -οριακό αλλά σταθερό προβάδισμα δείχνουν τα γκάλοπ και η έκρηξη στο ΧΑ. Σενάριο 2:Νίκη ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόσκληση στον Κουβέλη, το φλερτ με Καμμένο και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι άγνωστοι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα. Σενάριο 3: Το Plan C: ποιοι προωθούν κυβέρνηση ΝΔ με ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και Καμμένο αλλά χωρίς τον Σαμαρά πρωθυπουργό.

* ΕΞΠΡΕΣ: Εκτός ελέγχου η ανεργία στο 22,6% το α' τρίμηνο

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο 22,6% αυξήθηκε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο εφέτος (από 15,9% στο αντίστοιχο διάστημα του 2011), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστικής Αρχη τρεις ημέρες πριν τις εκλογές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δέσμευση για κυβέρνηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρές διαβεβαιώσεις από τα κόμματα στο "παρά πέντε" της εκλογικής αναμέτρησης. Κυριάκος Μητσοτάκης:δεν θα κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα, την ώρα που αλλάζει η Ευρώπη. Δημήτρης Παπαδημούλης:οι κάλπες πρέπει να δώσουν κυβέρνηση και είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν. Φώφη Γεννηματά:το εθνικό συμφέρον απαιτεί να υπερβούμε τις τεχνητές πολώσεις".

* ΚΕΡΔΟΣ: Το πρώτο exit poll των εκλογών βγήκε από το... Χρηματιστήριο!

Η εφημερίδα γράφει ότι "ισχυρή εντολή στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα έδωσε χθες η αγορά με το εκκωφαντικό ποσοστό ανόδου της τάξης του 10,12% επαναφέροντας τον γενικό δείκτη στις 550 μονάδες. Μόνο τα κέρδη των τραπεζών ξεπέρασαν το 23% και πλέον η επενδυτική κοινότητα δείχνει διατεθειμένη να φανεί στο ύψος των περιστάσεων "στηρίζοντας" με τον δικό της τρόπο μια κυβέρνηση, που θα επιδιώξει την παραμονή της χώρας εντός της ευρωζώνης".

* H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τι ζητούν οι Βρυξέλλες από τη νέα κυβέρνηση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ποσό ύψους 90 δισ.ευρώ απομένει να λάβει η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης μέχρι και το 2014, αλλά η Κομισιόν προειδοποιεί, ότι για την αποδέσμευση κάθε δόσης, προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας, για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, όπως τονίζεται στη σύσταση που απηύθυνε προς τη χώρα μας το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα