Στις 15/6 η τρίτη προκήρυξη για ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2002 15:46
UPD:17:07

Πλήρης θα είναι η ακτοπλοϊκή κάλυψη της νησιωτικής Ελλάδας από την 1η Δεκεμβρίου του 2002 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2003, είπε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης.

Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών κατατέθηκαν στην πρώτη φάση τον Ιανουάριο από ενδιαφερόμενους για κάλυψη γραμμών, 279 αιτήσεις από τις οποίες δεκτές έγιναν οι 230.

Στη δεύτερη φάση, υποβλήθηκαν 11 αιτήσεις και έγιναν δεκτές οι οκτώ, ενώ στις 15 Ιουνίου αρχίζει η τρίτη φάση για την κάλυψη 22 γραμμών που θα έχουν χαρακτήρα δημόσιας υπηρεσίας, δηλαδή θα είναι επιδοτούμενες από το κράτος. Πρόκειται για τις γραμμές στα νησιά Κάσος, Κάρπαθος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη, Δονούσα, Κουφονήσια, Ηρακλειά, Ψαρά, Φούρνοι, Αγ.Ευστράτιος και Λήμνος.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εκτίμησε πως κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά θα είναι βελτιωμένη, ενώ σε ό,τι αφορά τη σύνδεση μεταξύ νησιών, θα είναι αισθητά βελτιωμένη.

Ως προς το ύψος των επιδοτήσεων εκτίμησε πως μαζί με αυτές του υπουργείου Αιγαίου θα φθάσουν περίπου τα επτά δισ. δρχ το χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα