Στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών ζητεί το Τόκιο

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 11:33

Έκκληση προς την Ευρώπη να στηρίξει επειγόντως τα τραπεζικά της ιδρύματα μετά το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών απηύθυνε σήμερα η Ιαπωνία.

«Θα παρακολουθούμε στενά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού» στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Οσάμου Φουτζιμούρα.

«Η χώρα μας ελπίζει ότι μια σταθερή κυβέρνηση θα σχηματιστεί γρήγορα για να συμβάλει στη σταθεροποίηση των αγορών» πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τους τομέα.

Ο κ. Φουτζιμούρα παρατήρησε εξάλλου πως η Ιαπωνία ήταν «σημαντικός αγοραστής των κρατικών ομολόγων ευρωπαϊκών χωρών». Όπως είπε, το 2011 είχε αγοράσει μεταξύ 10% και 20% του συνόλου διαφόρων ομολόγων που είχε εκδώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ενίσχυση των υπερχρεωμένων χωρών μελών της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης.

Εν τω μεταξύ, από το Μεξικό, όπου συμμετέχει σήμερα στη σύνοδο κορυφής της G20, ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τζουν Αζούμι προειδοποίησε πως «οι πολιτικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά πιστεύω ότι η χώρα ξεπέρασε μια μεγάλη δοκιμασία».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα