Σε εξέλιξη σύσκεψη με Γ. Ζανιά - Β. Ράπανο εν όψει Eurogroup

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 19:54

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Γιώργος Ζαννιάς και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και επικρατέστερος υποψήφιος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Βουλή με αντικείμενο τα θέματα που θα συζητηθούν στο αυριανό Eurogroup.

Σύσκεψη με τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τον, κατά πληροφορίες, προοριζόμενο για το ίδιο αξίωμα στη νέα κυβέρνηση, Βασίλη Ράπανο, έχουν εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο κ. Ζανιάς, ο οποίος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα παραμείνει από άλλη θέση στο οικονομικό επιτελείο. Ατύπως, όμως, θα συνοδεύεται από τον καθηγητή και ως τώρα πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Ράπανο, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα έχει υπουργικό χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, αναμένεται να μεταβούν, εκτός από τον κ. Σαμαρά, και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να ενισχύσουν με δικές τους επαφές με τα συγγενικά τους κόμματα την προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα