Aπαλλαγή από τη θεώρηση βιβλίων για αρκετές επιχειρήσεις

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 21:50

Καταργείται από την 1η Ιουλίου 2002 η υποχρέωση θεώρησης φορολογικών στοιχείων για αρκετές κατηγορίες επιχειρήσεων και απλοποιούνται άλλες διαδικασίες που αφορούν την τήρηση των βιβλίων τους. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη.

Ειδικότερα η υποχρέωση θεώρησης των φορολογικών στοιχείων καταργείται για:

- Τους επιτηδευματίες που έχουν ακαθάριστα έσοδα πάνω από 900.000 ευρώ και απασχολούν κατά μέσο όρο προσωπικό δέκα ατόμων και άνω (με εξαίρεση τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών στο κοινό).

- Τους επιτηδευματίες που έχουν ακαθάριστα έσοδα πάνω από 1.467.361 ευρώ και απασχολούν κατά μέσο όρο προσωπικό πάνω από 25 άτομα (με εξαίρεση τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών προς το κοινό).

- Τους επιτηδευματίες που έχουν ακαθάριστα έσοδα πάνω από 2.934.702 ευρώ και απασχολούν κατά μέσο όρο προσωπικό 50 ατόμων και άνω.

- Τους μεταφορείς για τις φορτωτικές, τις αποδείξεις μεταφοράς και τα διορθωτικά σημειώματα, εφόσον τηρούν υποχρεωτικά ή προαιρετικά ημερολόγιο μεταφοράς.

- Τα ΚΤΕΛ για τις αποδείξεις μεταφοράς.

- Τους εκμεταλλευτές πλοίων στους οποίους χορηγείται βεβαίωση από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς για τα εισιτήρια μεταφοράς προσώπων και τις αποδείξεις μεταφοράς.

- Τους επιτηδευματίες που τηρούν πρόσθετα βιβλία που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

- Τους επιτηδευματίες που τηρούν βιβλίο αποθήκης, με εξαίρεση τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών προς το κοινό.

- Τα μεταφορικά γραφεία με την υποχρέωση να τηρούν θεωρημένη τη διπλότυπη κατάσταση αποστολής αγαθών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα