«Ναι» στον διαμοιρασμό κυριαρχίας λέει Γάλλος υπουργός

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 12:40

Μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ια τη δυνατότητα αυξημένου ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες, ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καουζάκ, δήλωσε ότι «αυτό το οποίο συζητείται είναι καλό, πρόκειται για τη δημοσιονομική αλληλεγγύη στην Ευρώπη που προϋποθέτει ότι, όχι μόνο ο προϋπολογισμός της Γαλλίας, αλλά επίσης της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας θα τίθενται υπό την εκτίμηση του συνόλου των εταίρων μας».

Υπέρ του «διαμοιρασμού κυριαρχίας», που θα σημαίνει η αποτίμηση από τους ευρωπαίους εταίρους της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών, τάχθηκε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καουζάκ.

Μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BMF TV και RMC για τη δυνατότητα αυξημένου ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες, ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι «αυτό το οποίο συζητείται είναι καλό, πρόκειται για τη δημοσιονομική αλληλεγγύη στην Ευρώπη που προϋποθέτει ότι, όχι μόνο ο προϋπολογισμός της Γαλλίας, αλλά επίσης της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας θα τίθενται υπό την εκτίμηση του συνόλου των εταίρων μας».

Ο κ. Καουζάκ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για παραχώρηση κυριαρχίας, αλλά για διαμοιρασμό. «Πρέπει η Γαλλία και η Γερμανία να συμφωνήσουν. Πρέπει η Γερμανία να σταματήσει να φαντασιώνεται πληθωρισμό... και επίσης πρέπει η Γαλλία να κατανοήσει ότι είναι ίσως προς το συμφέρον της χώρας μας να προχωρήσουμε στο διαμοιρασμό της κυριαρχίας», υποστήριξε.

Ο Ζερόμ Καουζάκ προειδοποίησε εξάλλου ότι «χωρίς μία εις βάθος μεταρρύθμιση της Ευρώπης, της οργάνωσής της, της διακυβέρνησής της και των πολιτικών που ακολουθούνται, καμία χώρα δεν θα διασωθεί».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα