Ο Θ. Πάγκαλος εκφράζει φόβους για άνοδο πληθωρισμού και ανεργίας

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 15:46

Φόβους ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα έχουμε άνοδο του πληθωρισμού και αύξηση της ανεργίας, εξέφρασε μιλώντας στην Βουλή επί του προϋπολογισμού, ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα «καλό προϋπολογισμό, ιδιαιτέρως επιτυχή, που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θα εφαρμοστεί με επιτυχία». Ωστόσο, διατύπωσε τον προβληματισμό του όσον αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας στη νέα πραγματικότητα του ευρώ, αλλά και στο πως θα καταπολεμηθεί η ανεργία.

«Στην Ευρώπη μοιράζονται αφειδώς εκατομμύρια ευρώ σε όποιον θέλει. Στην Ελλάδα, γιατί αυτή η ιερά μυστικότητα περί το ευρώ και οι διοικήσεις τραπεζών απαιτούσαν δηλώσεις για να πάρεις σακουλάκια με 5.000 δραχμές; Αυτοί οι άνθρωποι διοικούν τράπεζες;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε « Αυτό θα σημάνει άνοδο του πληθωρισμού κατά 1%. Ολοι θα στρογγυλέψουν τις τιμές προς τα πάνω». Αναφερόμενος στην ανεργία, ο πρώην υπουργός, επισήμανε ότι χάθηκε χρόνος στις μεγάλες δημόσιες επενδύσεις και στα προγράμματα αύξησης της παραγωγικότητας. «Να μην νομισθεί ποτέ ότι εγώ ασκώ κριτική στους υπουργούς που χειρίζονται το Γ' ΚΠΣ, ασκώ κριτική συνολικά στον μηχανισμό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα