Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2002 10:15
UPD:19:08

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά την πτώση της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι περιορισμένη, ενώ το χρηματιστήριο του Λονδίνου σήμερα και αύριο θα είναι κλειστό για για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 έχει διαμορφωθεί στις 4.247 μονάδες μειωμένος κατά 0,63%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.794 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,49% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 6.571 μονάδες με οριακές απώλειες 0,05%.

Πιέσεις δέχονται οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας. Oι μετοχές των εταιρειών Alcatel και Nokia υποχωρούν κατά 1,18% και 1,30% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, επιλεκτικές τοποθετήσεις παρατηρούνται στον κλάδο των ασφαλειών με τη μετοχή του γαλλικού ομίλου Αxa να σημειώνει άνοδο κατά 1,82%.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της γαλλικής διαφημιστικής εταιρείας Havas SA, η οποία διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα που την έφεραν να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του βρετανικού ομίλου Cordiant Communications. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, η Havas βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του βρετανικού ομίλου έναντι τιμήματος ενός δισεκ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα