Ενοποιημένες ζημίες 1,9 εκατ. ευρώ για την Α-Β Βασιλόπουλος

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2002 19:07

Τα αρνητικά αποτελέσματα της Τροφό και της ΕΝΑ, σύμφωνα με τη διοίκηση της Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος, συνέχισαν να επιβαρύνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρήσης. Η Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος παρουσίασε ζημίες 1,9 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο έναντι ζημιών 1,5 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2001.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 50% για την μητρική εταιρεία, φθάνοντας στα 2,1 εκατ. ευρώ, έναντι των 1,4 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου 2001. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 37% στα 172,6 εκατ. ευρώ. Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 10%.

Η Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος (μέλος του Delhaize Group) συνεχίζει την ενσωμάτωση και τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων των αλυσίδων Τροφό και ΕΝΑ, ενώ εισήγαγε δύο νέους δίαυλους πωλήσεων, τα ΑΒ City market και (με την μορφή του franchising) τα ΤΡΟΦΟ market. Με την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Τροφό, η Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος διπλασίασε τον αριθμό καταστημάτων της και επέκτεινε την παρουσία της από 11 σε 23 πόλεις, και το μερίδιό της στην αγορά τροφίμων από 7,7% σε 10,3%.

Από την άλλη πλευρά, η εξαγορά δημιούργησε προβλήματα που, σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν ήταν αναμενόμενα. Μετά την μεταβίβαση των μετοχών αποκαλύφτηκαν σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που είχαν εμφανίσει οι πωλητές πριν τη μεταβίβαση, και αυτών που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που ακολούθησε. Οπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, οι δικαστικές ενέργειες κατά των πωλήτών της Τροφό βρίσκονται σε εξέλιξη. Προς το παρόν δικαστική απόφαση απέρριψε το αίτημα της Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των πωλητών της Τροφό.

Η συνέλευση των μετόχων της Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,26 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα