Επιστολή των ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια» στη ηγεσία του ΥΠΟΙΚ

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 16:01

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα απέστειλε το δ.σ. του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια», ζητώντας τη ρύθμιση της οικονομικής εκκρεμότητας που υπάρχει για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, μια από τις σημαντικές εκκρεμότητες, που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας, «είναι η εγκατάλειψη των ασφαλισμένων των ασφαλιστικών εταιρειών "Ασπίς Πρόνοια" και "Commercial Value", καθώς… οι κάτοχοι συμβολαίων ζωής σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο απολαμβάνουν ισότιμης μεταχείρισης με τους καταθέτες των τραπεζικών ιδρυμάτων, ενώ θεωρείται αδιανόητη η ανάκληση ασφαλιστικής εταιρείας του κλάδου ζωής, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αναδοχή και η συνέχιση των συμβολαίων των ασφαλισμένων».

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι το ελληνικό Δημόσιο «βρίσκεται αντιμέτωπο με χιλιάδες αγωγές, οι οποίες κατατίθενται πλέον καθημερινά, για την αυταπόδεικτη πλημμελή εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών και τη μη αποκατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων». Αυτό, όπως εξηγεί, σημαίνει ότι, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω προτεραιοποίησης των δικονομικών ενεργειών «ο λαός θα κληθεί να πληρώσει εις ακέραιο και με τόκους υπερημερίας την εγκληματική ανεπάρκεια κάποιων λίγων- κυριολεκτικά και μεταφορικά- πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ενώ θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να λύσουν ένα απολύτως διαχειρίσιμο ζήτημα με το σύνολο των ενδιαφερομένων κερδισμένο, εντούτοις επέλεξαν την οδό της αποσύνθεσης και της καταστροφής».

«Πιστεύουμε ότι, εφόσον υπάρξει καθαρή βούληση, μπορεί να βρεθεί μια λύση, η οποία να είναι ικανοποιητική για τους εκατοντάδες χιλιάδες των ζημιωθέντων», σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει ότι το μείζον ζήτημα είναι «η ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής, προκειμένου να αρχίσει η σταδιακή ικανοποίηση των ασφαλισμένων αλλά, ταυτόχρονα, και η αποκατάσταση των ζημιωθέντων στον κλάδο υγείας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα