Δεν «βλέπει» άμεση διάσπαση των 620 μονάδων η Merit

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 15:51
UPD:15:51

Οι μεγάλες ρευστοποιήσεις της περασμένης Δευτέρας οδήγησαν το Γενικό Δείκτη σε χαμηλά 4 εβδομάδων από τα οποία δυσκολεύεται να αντιδράσει, σημειώνει η Merit στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για την ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει, η συσσώρευση που παρατηρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα γύρω από την περιοχή των 610-630 μονάδων με πολύ χαμηλούς τζίρους δεν έπειθε ότι προμηνύει κάποια ανοδική αντίδραση αφού δεν φαίνεται να υπάρχει εδώ και καιρό θετικός καταλύτης.

Σύμφωνα με τη Merit, η πτώση της Δευτέρας προξένησε έκπληξη σε πολλούς αφού ήταν η μεγαλύτερη της χρονιάς και η δεύτερη μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από την ελληνική οικονομία μετά από μια βραχυπρόθεσμη ανάσα συνδυάστηκαν με την κορύφωση της ανησυχίας για την Ισπανία που έφερε αναταραχή στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αν συνεχιστεί αυτή η θερινή αναταραχή, η χρηματιστηριακή θεωρεί ελάχιστα πιθανό μια άμεση διάσπαση της περιοχής των 620 μονάδων. Το καλό σενάριο θα είναι μια συσσώρευση γύρω από τη στήριξη των 585 μονάδων, ενώ το κακό μια απώλεια των 585 μονάδων που θα φέρει πιθανότατα μια κίνηση προς τις στηρίξεις των 567 (το μέσον της ανοδικής κίνησης από τις 471 μονάδες στις 662 μονάδες) και 535 μονάδων.

Από τον τραπεζικό κλάδο η Merit δεν αναμένει κάποια σημαντική αντίδραση. Η αργή υποχώρηση των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να συνεχιστεί. Το μόνο θετικό νέο μπορεί να προκύψει από τους όρους ανακεφαλαιοποίησης, αν και το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών δε φαίνεται δίνει τα κίνητρα που θα ήθελαν οι Έλληνες, αν ισχύσουν τα ίδια για την Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα