CDU: «Η Ελλάδα θα αποφασίσει για την παραμονή της στο ευρώ»

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 16:11
UPD:16:15

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει μόνη της ως προς την παραμονή της στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ανώτατο στέλεχος του κυβερνώντος γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), σημειώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να αποπεμφθεί από τη νομισματική ένωση.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, αρμόδιος δημοσιονομικών θεμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρούσε σε μια έξοδό της από το ευρώ, διότι αυτό θα ζημίωνε την ίδια αλλά και τις άλλες χώρες.

Έστειλε πάντως μήνυμα στη χώρα να μην ασκεί πιέσεις για τη διάθεση ολοένα και περισσότερων χρημάτων για την εξασφάλιση της παραμονής της στο ευρώ. «Είμαστε αλληλέγγυοι, βοηθάμε την Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες θα πρέπει να βοηθηθούν και μόνοι τους», είπε ο κ. Μπάρτλε.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας διαγραφής ελληνικού χρέους, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει αυτόματα τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο -όπως είπε- δεν θα μπορούσε να περάσει στη γερμανική Βουλή.

Προειδοποίησε επίσης για τις συνέπειες μιας επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, που θα συνδεόταν με μια μαζική υποτίμηση του νομίσματος, με όλα τα επακόλουθα που θα οδηγούσαν στο να απειληθεί η χώρα με φτώχεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα