Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 11:39
UPD:11:40

ΕΞΠΡΕΣ:Δυστοκία για συμφωνία στο μίγμα μέτρων 11,5 δισ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στη διαμόρφωση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου που δεν θα επικεντρώνεται στην άμεση λήψη των μέτρων 11,5 δισ.ευρώ, αλλά θα προκρίνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις αποκρατικοποιήσεις και την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής προσανατολίζεται η κυβέρνηση».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μεγάλο deal από την Alpha. Εξαγοράζει την Εμπορική, στο νέο σχήμα στο Κατάρ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Λίγα 24ωρα μετά την απορρόφηση της Αγροτικής από την Τράπεζα Πειραιώς, η σκυτάλη περνά στην Αlpha Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της τράπεζας έχει δώσει καταρχήν τα χέρια με την Credit Agricole για την απόκτηση της Emporiki Bank».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρά μέτρα περικοπών με το «άριστο μείγμα» πολιτικής

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το άριστο μείγμα για τα μέτρα των 11,5 δισ.ευρώ αναζήτησαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά. Οπως δήλωσε εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, αναζητείται το ¨άριστο μείγμα¨ για τα παραπάνω μέτρα, ενώ παράλληλα απηύθυνε προειδοποίηση ότι το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης».

ΚΕΡΔΟΣ: Κωδικό-κωδικό μελετούν τα μέτρα οι τρεις αρχηγοί

Η εφημερίδα γράφει ότι «κωδικό προς κωδικό εξετάζουν τα μέτρα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κ.κ.Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης οι οποίοι παρέπεμψαν σε νέα συνεδρίασή τους τις όποιες αποφάσεις, επιδιώκοντας να κερδίσουν λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και η τρόικα θα κάνει την τελική της ευθεία».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα