Μ.Μόντι: Πλησιάζουμε «στο τέλος του τούνελ»

Μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκινά ο ιταλός πρωθυπουργός
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 11:57
UPD:13:41

Σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό, «το κλειδί για την έξοδο από την κρίση είναι η εφαρμογή, χωρίς καθυστέρηση, των αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες».

Την εκτίμηση ότι η Ιταλία και η υπόλοιπη Ευρώπη, που πλήττονται από την κρίση, πλησιάζουν «στο τέλος του τούνελ», εξέφρασε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, πριν αναχωρήσει για μια σύντομη ευρωπαϊκή περιοδεία στο Παρίσι, το Ελσίνκι και τη Μαδρίτη.

«Εμείς, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, πλησιάζουμε στο τέλος του τούνελ» της κρίσης, το οποίο «αρχίζει να φωτίζεται», δήλωσε ο Μόντι στον ιταλικό ραδιοσταθμό RAI 1, χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντικές» τις αποφάσεις που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στα τέλη Ιουνίου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό, «το κλειδί για την έξοδο από την κρίση είναι η εφαρμογή, χωρίς καθυστέρηση, των αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες».

Ο Μόντι, ο οποίος θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Παρίσι με το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση αυτή θα επισπεύσει την πορεία προς την ενίσχυση του ευρώ και την ανάπτυξη.

«Ο Ολάντ και εγώ είχαμε πρόσφατα επαφές με την καγκελάριο Μέρκελ. Έχουμε ένα τρόπο να συνεργαζόμαστε ο οποίος δεν αποκλείει κανέναν. Πρόοδος θα είναι να ωθήσουμε οποιονδήποτε να θέσει σε εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση και υπαναχωρήσεις τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου", τόνισε.

Ενόψει της αυριανής του επίσκεψης στο Ελσίνκι, ο ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους Φινλανδούς, να αναγνωρίσουν την πρόοδο της Ιταλίας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

"Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις αμοιβαίες προκαταλήψεις, να κοιτάξουμε στα μάτια ο ένας τον άλλον και να λάβουμε υπόψη τις στατιστικές. Η Φινλανδία έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο στην οικονομία της τα τελευταία χρόνια και ελπίζω να αναγνωρίσουν οι Φινλανδοί τι έχει κάνει η Ιταλία τα χρόνια και τους μήνες αυτούς", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας του, την οποία θα επισκεφθεί την Πέμπτη, ολοκληρώνοντας έτσι την ευρωπαϊκή περιοδεία του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα