«Κοινό ενδιαφέρον» Ομπάμα-Ολάντ για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 21:38

Το «κοινό τους ενδιαφέρον» γα τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και την ανάπτυξη στην Ευρώπη εξέφρασαν ο Μπαράκ Ομπάμα (δεξιά) και ο Φρανσουά Ολάντ (αριστερά), στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα (φωτογραφία αρχείου).

Το «κοινό τους ενδιαφέρον» γα τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και την ανάπτυξη στην Ευρώπη εξέφρασαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας «προέβησαν σε λεπτομερή ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή οικονομική κατάσταση και εξέφρασαν το κοινό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Ευρώπης και τη σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, που είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας».

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τη «βούληση της Γαλλίας να εφαρμόσει με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για «τη σοβαρή κατάσταση στη Συρία» και υπογράμμισαν «την επείγουσα ανάγκη της προώθησης μιας πολιτικής μετάβασης για να σταματήσει η απαράδεκτη βία της οποίας θύμα είναι ο συριακός λαός».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα