Δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα η Fed

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 21:27
UPD:22:15

Δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας η Fed, αν και διαπίστωσε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει χάσει μέρος της δυναμικής της.

A- A A+

Δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα με στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας η Fed, αν και διαπίστωσε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει χάσει μέρος της δυναμικής της. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως μπορεί μελλοντικά να προχωρήσει σε νέες αγορές ομολόγων.

Μετά τη συνεδρίασή της, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση πως η οικονομία «έχει ρίξει τους ρυθμούς με τους οποίους ανακάμπτει» και επαναλαμβάνει τα περί χαμηλού ρυθμού προόδου στη μείωση της ανεργίας (8,2%).

Η Fed απογοήτευσε τις αγορές καθώς δεν ανακοίνωσε ούτε την παράταση της δέσμευσής της για επιτόκια κοντά στο μηδέν για περισσότερο καιρό από τα τέλη του 2014.

Η απογοήτευση αυτή αποτυπώθηκε στους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street. Μετά τις ανακοινώσεις, ο Dow Jones σημείωνε πτώση 0,27% στις 12.973,86 μονάδες, ο Standard & Poor's 500 υποχωρούσε κατά 0,30% στις 1.375,14 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραφε απώλειες 0,59% στις 2.922,24 μονάδες.

Ορισμένοι ανέμεναν πως η Fed θα ανακοίνωνε νέα μέτρα στην αποψινή της συνεδρίαση, άλλοι όμως εκτιμούσαν πως αυτό θα γίνει μετά τη σύσκεψη του Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς