«Στο κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 19:04
UPD:19:28

Με πτώση έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν ανάληψη συγκεκριμένης δράσης από την ΕΚΤ κατά της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, κάτι που όμως δεν συνέβη http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2217985 .

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ανεπισήμως με πτώση 1,1% στις 1.056,98 μονάδες, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη έκανε βουτιά 5,2%, όπως και ο MIB στο Μιλάνο, που υποχώρησε κατά 4,6%.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν οι τράπεζες της Ευρωζώνης, που είναι εκτεθειμένες σε ομόλογα αρκετών υπερχρεωμένων χωρών. Ενδεικτικά η ισπανική Banco Santander είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 6,7%.

Και άλλοι κλάδοι, που συνδέονται με την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, δέχθηκαν πιέσεις. Οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστησαν απώλειες 2,3% και του κατασκευαστικού κλάδου κατά 2%, εν μέσω ανησυχιών ότι χωρίς αποφασιστική δράση από την ΕΚΤ βραχυπρόθεσμα, οι ευάλωτες οικονομίες της Ευρωζώνης θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα