Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 19:04

«Στο κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με πτώση έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν ανάληψη συγκεκριμένης δράσης από την ΕΚΤ κατά της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Με πτώση έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν ανάληψη συγκεκριμένης δράσης από την ΕΚΤ κατά της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, κάτι που όμως δεν συνέβη http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2217985 .

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ανεπισήμως με πτώση 1,1% στις 1.056,98 μονάδες, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη έκανε βουτιά 5,2%, όπως και ο MIB στο Μιλάνο, που υποχώρησε κατά 4,6%.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν οι τράπεζες της Ευρωζώνης, που είναι εκτεθειμένες σε ομόλογα αρκετών υπερχρεωμένων χωρών. Ενδεικτικά η ισπανική Banco Santander είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 6,7%.

Και άλλοι κλάδοι, που συνδέονται με την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, δέχθηκαν πιέσεις. Οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστησαν απώλειες 2,3% και του κατασκευαστικού κλάδου κατά 2%, εν μέσω ανησυχιών ότι χωρίς αποφασιστική δράση από την ΕΚΤ βραχυπρόθεσμα, οι ευάλωτες οικονομίες της Ευρωζώνης θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.