Infineon: Εξαγορά μονάδας ημιαγωγών της Ericsson

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2002 15:23
UPD:15:29

ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ των δραστηριοτήτων της στον τομέα ημιαγωγών στη γερμανική Infineon αντί του ποσού των 400 εκατ. ευρώ -με ανταλλαγή μετοχών- ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική Ericsson.

Η συμφωνία ακολουθεί αντίστοιχη στρατηγική εταιρική σχέση, στην οποία κατέληξαν τον περασμένο Απρίλιο οι STMicroelectronics και Alcatel. Η STMicroelectronics αγόρασε από την Alcatel τις δραστηριοτήτων της στους ημιαγωγούς αντί του ποσού των 390 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον για τις εν λόγω δραστηριότητες της γαλλικής εταιρείας φέρεται να είχε εκδηλώσει και η Infineon.

Η κίνηση της Ericsson ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες και άλλων εταιρειών που κατασκευάζουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, όπως η Nokia και η Siemens, να εστιάσουν της δραστηριότητες τους στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την εμπορία κινητών τηλεφώνων, παρά στην κατασκευή εξαρτημάτων.

Ταυτόχρονα η εξαγορά εξυπηρετεί τη γερμανική εταιρεία ημιαγωγών Infineon, δίνοντας ώθηση στη μονάδα της κατασκευής μικροτσίπ για συσκευές κινητής τηλεφωνίας, η οποία στο τελευταίο τρίμηνο σημείωσε λειτουργικές ζημίες ύψους 20 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις 390 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα