Μέρισμα 0,21 ευρώ για το 2001 ενέκρινε η γ.σ. της Αργυρ/των & Βαρυτίνης

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2002 15:54

Η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης ενέκρινε μέρισμα 0,21 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2001.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Οδυσσέας Κυριακόπουλος, τόνισε ότι μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης, ο ανοδικός ρυθμός δεν συνεχίστηκε κατά το 2001. Σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο, η εξέλιξη αυτή, απόρροια κυρίως του δυσμενούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, δεν επηρέασε αισθητά τη διαχρονικά ταχύρρυθμη ανάπτυξη της εταιρείας, όπως δείχνουν τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας: μέση ετήσια αύξηση πωλήσεων 22,7% και καθαρών κερδών 21,8%.

Το 2001 οι ενοποιημένες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,9% και τα ενοποιημένα κέρδη κατά 14,6%, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλήσεων και των λειτουργικών κερδών στον τομέα εμπορικών δραστηριοτήτων (9,1% και 38,1% αντίστοιχα).

Αντιθέτως, στον τομέα βιομηχανικών ορυκτών (μπεντονίτη, περλίτη, βωξίτη, εξειδικευμένων ορυκτών), που αντιπροσωπεύει το 77,5% του κύκλου εργασιών, σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων και λειτουργικών κερδών (1,7% και 1,5% αντίστοιχα).

Ο κ. Κυριακόπουλος ανέφερε ότι στρατηγική της εταιρείας παραμένει η ανάπτυξη μέσω εξαγορών, η γεωγραφική επέκταση με έμφαση στη Β. Αμερική και η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα