Σ. Κεδίκογλου: Η φοροδιαφυγή θα παταχθεί άμεσα

«Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή»
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 14:08
UPD:23:05

Σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Υδρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει καθήκον και υποχρέωση» να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων και ξεκαθάρισε ότι «η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή».

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει άμεσα και παραδειγματικά τη φοροδιαφυγή υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις σε επιχείρηση του νησιού.

«Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά», διαμήνυσε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο Σ. Κεδίκογλου για τα επεισόδια στην Υδρα

Ο Σ. Κεδίκογλου για τα επεισόδια στην Υδρα

Τόνισε επίσης ότι τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης «θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε τέλος ότι η κυβέρνηση «έχει καθήκον και υποχρέωση» να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων και ξεκαθάρισε ότι «η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή».

Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, αντιμετωπίζει για μια ακόμα φορά τον λαό ως εχθρό και γι’ αυτό είναι επικίνδυνη, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Ύδρα.

Μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία «αφού ο καθένας γνωρίζει ότι με τέτοια σώου η φοροδιαφυγή όχι μόνο δεν χτυπιέται αλλά αντίθετα διογκώνεται και οι πονηροί τρίβουν τα χέρια τους σε βάρος πάντα των κορόιδων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν είναι επιχείρηση χτυπήματος της φοροδιαφυγής αλλά μία ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς.

Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε αντίσταση, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το χθεσινό στην Ύδρα. Ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι αταλάντευτος σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, προσθέτει.

Στην ανακοίνωσή του επεσήμανε ακόμα ότι η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. «Στερεότυπα τα οποία αποκρύπτουν όσα πολύ σημαντικά έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στις διαρθωτικές αλλαγές».

Συντηρητικά χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ τα πολιτικά κόμματα που δικαιολογούν την άρνηση ελέγχου και την παρεμπόδιση των εντεταλμένων οργάνων της Πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως σημειώνει, κάθε παρεμπόδιση της προσπάθειας ελέγχου αποτελεί πράξη που στερεί έσοδα από το κράτος πρέπει να καταδικάζεται και με κάθε τρόπο να αποτραπεί.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνεται συστηματικά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού από την οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ, προσθέτει.

Η κυβέρνηση απαιτεί από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών, αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Η νομιμότητα που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα επιβάλλει με κάθε τρόπο, απαιτεί απ' τη λαϊκή οικογένεια, που το εισόδημά της δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, να πληρώσει φόρο 800 και 1.000 ευρώ, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε φάρμακα», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή κάτοικοι της Ύδρας επιτέθηκαν σε άνδρες της οικονομικής αστυνομίας, διαμαρτυρόμενοι για σύλληψη στην οποία προχώρησε το κλιμάκιο για φορολογικές παραβάσεις σε επιχείρηση που δεν εξέδιδε αποδείξεις.

Ενταση επικράτησε και στο λιμάνι του νησιού, όταν οι κάτοικοι μπήκαν σε πλοίο το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει τον συλληφθέντα και διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2224012 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα