Βερολίνο: «Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών για την Ελλάδα»

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 14:33

Νέο μήνυμα στην Ελλάδα για την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων έστειλε σήμερα το Βερολίνο, διά του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ.

«Οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα», υπογράμμισε ο Κάουντερ μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, προσθέτοντας μάλιστα εν όωει της συνάντησης της Ανγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή ότι «δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών, ούτε όσον αφορά τον χρόνο, ούτε την ουσία». Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, «θα πρόκειται για μία ακόμη συμφωνία που δεν θα έχουν σεβαστεί» και αυτό ακριβώς, όπως είπε, ήταν που «μας οδήγησε στην κρίση».

Ο Κάουντερ πάντως επανέλαβε πάντως ότι η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως υπογράμμισε ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι η βάση για τις μελλοντικές αποφάσεις.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνουμε ενωμένοι. Όταν εμφανίζονται οι πρώτες δυσκολίες δεν πετάς τα παιδιά από το σπίτι. Θα περιμένω να δω τι θα πει η τρόικα», είπε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα