Οριακά κέρδη για το ευρώ

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 11:49

Οριακά κέρδη καταγράφει σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του αμερικανικού και του ιαπωνικού νομίσματος και διαμορφώνεται στα 1,2360 δολάρια και στα 98,24 γεν, αντίστοιχα.

Έναντι του γεν, το αμερικανικό νόμισμα έχει ανέλθει στα υψηλά πέντε εβδομάδων και διαμορφώνεται στα 79,66 γεν στην έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης.

Με το βόρειο ημισφαίριο να ζει ακόμη σε χαλαρούς καλοκαιρινούς ρυθμούς και ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, οι traders εκτιμούν ότι ίσως υπάρξουν κάποιες εξελίξεις προς το τέλος της εβδομάδας, όπου θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για τον Δείκτη Υπεύθυνων Προμηθειών (PMI), καθώς και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν τα πρακτικά της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας αποκαλύψουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ζωηρή συζήτηση σχετικά με την παροχή πρόσθετων κινήτρων, το δολάριο ενδέχεται να δεχθεί κάποιες αυξημένες πιέσεις.

Το ευρώ, παρότι ενδέχεται να ωφεληθεί σε περίπτωση έντονων πιέσεων προς το δολάριο, δεν αναμένεται να καταγράψει ισχυρά κέρδη εάν δεν ανακοινωθούν σαφή μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα