Merit: Παραμένουν οι «θερινοί τζίροι» στο Χ.Α.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 14:55
UPD:14:55

Παραμένουν οι «θερινοί τζίροι» στην ελληνική αγορά κατά την τελευταία εβδομάδα του Aυγούστου, όπως αναφέρει η Merit στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για το Χ.Α.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η αδυναμία του Γενικού Δείκτη να ξεπεράσει τις 650 μονάδες στις τελευταίες συνεδριάσεις μείωσε τις ελπίδες για μια κίνηση προς τη σοβαρότερη αντίσταση του καλοκαιριού την περιοχή των 685 -690 μονάδων, σημείο που έχει να δει η αγορά από τις εκλογές του Μαΐου.

Τεχνικά η εικόνα δεν έχει αλλάξει από την προηγούμενη εβδομάδα και οι 650 μονάδες είναι ένα σημείο κλειδί, αναφέρει η Merit. Το μεσοπρόθεσμο ανοδικό momentum δεν αμφισβητείται όσο διατηρείται η στήριξη των 620 μονάδων, ενώ αν δεν έχουμε μια σοβαρή άνοδο στους τζίρους η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι είναι πιθανό να υπάρξει μια συσσώρευση στην περιοχή των 625-640 μονάδων.

Σύμφωνα με τη Merit, το θετικό κλίμα στις συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού με την καγκελάριο Μέρκελ και το Φρ. Ολάντ που ενδεχομένως διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ στο ορατό μέλλον, ήταν ένα ικανό νέο για να διατηρηθούν κάποιες στηρίξεις στην ελληνική αγορά, αλλά όχι ικανό για να γίνει το κάτι παραπάνω.

Μεγάλη βαρύτητα έχει πλέον η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την οποία δε θα πρέπει να περιμένουμε πριν το διάστημα ενός μήνα από σήμερα.

Σημαντικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ακόμα οι τράπεζες και ειδικότερα στο τελευταίο διάστημα η Αlpha Bank και η Εθνική που είναι οι βασικότεροι διεκδικητές της Εμπορικής. Απογοήτευση παράλληλα δημιουργεί η κίνηση των κυπριακών τραπεζών εδώ και καιρό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα