Κομισιόν: Πρόοδος στις συζητήσεις της τρόικας με Λευκωσία

Δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου στη χώρα
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 15:13
UPD:16:52
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Οι διαβουλεύσεις της τρόικας με την κυπριακή κυβέρνηση συνεχίζονται, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου στη Λευκωσία, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν.

Στην τακτική ενημέρωση του Τύπου, ο Σάιμον Ο' Κόνορ είπε ότι οι σχετικές συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης έχουν σημειώσει πρόοδο και πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Όπως σημείωσε, τον Ιούλιο υπήρξε μια σειρά συναντήσεων, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, στο πλαίσιο του κυπριακού αιτήματος για χρηματοδοτική στήριξη. Οι συζητήσεις αυτές, είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη μιας κατάλληλης στρατηγικής στο χρηματοπιστωτικό και το δημοσιονομικό τομέα, καθώς και στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλή είπε ότι οι επαφές με την τρόικα θα γίνουν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Σιαρλή ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Λευκωσία αναμένει ύφεση μεταξύ 1% και 1,5% το 2012 και πως στόχος της είναι η λήψη τέτοιων μέτρων, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί φέτος κατά 1% στο 3,5%. Για το 2013 προέβλεψε ότι το έλλειμμα θα είναι αυξημένο σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών και πρόσθεσε ότι το κράτος συνεχίζει να διαχειρίζεται τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα