Στο Βερολίνο την Τρίτη ο Γ. Στουρνάρας

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 15:18
UPD:17:45

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, πριν από το «τετ α τετ» με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Στουρνάρας θα έχει επίσης συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Εν όψει των συναντήσεων, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως ο κ. Στουρνάρας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει «δίαυλο επικοινωνίας» με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τον Γερμανό ομόλογό του τόσο για το πακέτο των μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ, όσο και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, κατά τη συνάντηση ενδέχεται να συζητηθεί και το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες:

«Ο κ. Στουρνάρας σε ένδειξη υποτέλειας προς το Δ’ Ράιχ, πηγαίνει στο Βερολίνο προκειμένου ο κ. Σόιμπλε να εγκρίνει το πακέτο αντικοινωνικών μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει στον ελληνικό λαό.

»'Αραγε, ο κ. Στουρνάρας θα τολμήσει να ζητήσει από τον κ. Σόιμπλε τη «λίστα Χριστοφοράκου» με τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τη Siemens;».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα