Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Φοίνιξ

Εκτός ταμπλό από σήμερα η μετοχή της Metrolife
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2002 10:49

Παύει από σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας Metrolife Eμπορική Ανώνυμος Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία Ζωής, καθώς εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η συγχώνευσή της με απορρόφηση από την επίσης εισηγμένη Φοίνιξ Γενικαί Ασφάλειαι της Ελλάδος Α.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΑ, ο πρόεδρος του δ.σ. του Χρηματιστηρίου λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και το γεγονός ότι η απορροφώσσα εταιρεία πριν από την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από τη συγχώνευση, εμφανίζει χαμηλή διασπορά και μικρό αριθμό μετόχων, αποφάσισε, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της ισότιμης μεταχείρισης των μετόχων της απορροφώσας και της απορροφώμενης εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ΠΔ 350/85, την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Φοίνιξ, μέχρις ότου πιστωθούν στις μερίδες των επενδυτών και ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της απορροφώσας εταιρείας, που προέκυψαν από τη συγχώνευση.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα πραγματοποιηθεί μετά την έγκριση από το ΔΣ του ΧΑΑ του σχετικού ενημερωτικού δελτίου, σύμφωνα με τους χρονικούς περιορισμούς που θέτει η απόφαση αρ. 57 του δ.σ. του ΧΑΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα